Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/30/2020
Data stire

Leonard Barascu (SANITAS): Vom continua discutiile cu Ministerul Sanatatii pe celelalte revendicari


Autor: elena

Reprezentantii Federatiei Sanitas vor continua discutiile cu cei ai Ministerului Sanatatii pe celelalte revendicari, iar greva generala va fi amanata pana cand contractul colectiv de munca va fi inregistrat, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Leonard Barascu, presedintele Sanitas.

'Greva se amana pana la inscrierea contractului in actele Ministerului Sanatatii. Noi vom continua discutiile asupra celorlalte revendicari pe care le avem cu reprezentantii ministerului', a subliniat Barascu.

Prim-vicepresedintele Sanitas, Marius Sepi, a anuntat ca Federatia Sanitas suspenda conflictul de munca cu Ministerul Sanatatii, miercuri fiind semnat contractul colectiv de munca, iar greva generala anuntata pentru joi nu va mai avea loc.

'Conflictul este suspendat. Astazi am semnat contractul colectiv de munca si ne-am atins obiectivele pe care le-am avut', a spus Marius Sepi.

Potrivit liderului sindical, obiectivul prioritar al Federatiei era semnarea contractului colectiv de munca la nivel de sector.

"Obiectivul nostru prioritar, contractul colectiv de munca la nivel de sector, s-a semnat. Confederatia Sanitas suspenda conflictul pe care il are cu Ministerul Sanatatii, deci, greva se amana. Serviciile in sistemul de sanatate isi vor lua linia normala', a precizat Sepi.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca a fost semnat contractul colectiv de munca la nivel de sector.

"Din punctul meu de vedere, cel mai important document care institutionalizeaza relatiile in cadrul sectorului sanitar intre administratie, pe de o parte - si, fiind contract la nivel de sector, exponentul administratie este MS - si federatiile sindicale reprezentantive, confederatiile sindicale reprezentative pentru sectorul sanitar. In urma cu cinci minute am semnat acest contract colectiv de munca la nivel de sector. El de acum incolo intra pe circuitul procedural: la Ministerul Muncii - inregistrare si dupa aceea noi vom putea sa dam acte normative subsecvente, prin care sa punem in aplicare tot acest contract", a spus Nicolaescu.

El a precizat ca la o intalnire prealabila cu sindicalistii s-a convenit stabilirea de grupuri de lucru, pentru a nu se mai ajunge in situatii care sa puna in dificultate activitatea din sistemul sanitar.

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri mai multe masuri solicitate de sindicatele din Sanatate. Astfel, s-a aprobat o nota prin care Executivul este de acord cu un amendament privind plata 100% a orelor lucrate de personalul din domeniul sanitar in zilele libere din punctul de vedere legal.

De asemenea, s-a agreat un memorandum privind deblocarea a 1.124 de posturi in domeniul sanitar, urmand ca acestea sa fie ocupate prin concurs.

Potrivit ministrului Eugen Nicolaescu, posturile vizeaza in special personal medical, medici de toate specialitatile, asistenti medicali, moase, infirmiere.

Tot in sedinta de miercuri, Executivul a adoptat o hotarare prin care va transfera 200 de milioane de lei din fondul de rezerva catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Consiliul National al Federatiei SANITAS a decis, la jumatatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment in data de 25 noiembrie, urmata de greva generala pe termen nelimitat, incepand din 28 noiembrie.

28-11-2013
Tip
Stiri interne