Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/19/2020
Data stire

Libia: Forte pro-Gaddafi continua sa atace Misrata


Autor: elena

Forte loiale liderului libian Muammar Gaddafi au lansat miercuri o noua ofensiva asupra rebelilor din orasul Misrata, al treilea ca marime din tara, la o zi dupa un atac sangeros soldat cu cel putin 18 morti, conform unor surse medicale si rebele, citate de AFP.

Miercuri dimineata, "loialistii" au atacat la intamplare, cu rachete, mai multe sectoare ale orasului din estul Libiei, situat la 210 km de Tripoli, controlat de insurgenti anti-Gaddafi.

Contactat de AFP, un medic al spitalului din localitate a indicat ca "18 persoane au fost ucise marti", patru apartinand aceleiasi familii, in ofensiva fortelor proguvernamentale.

Aceeasi sursa declarase recent ca, in perioada 18-28 martie, au fost ucise cel putin 142 de persoane, s-au inregistrat peste 1.400 de raniti, in ofensiva asupra localitatii Misrata.

"Ii cerem comunitatii internationale sa puna capat masacrului", a lansat sursa citata, apreciind ca "situatia umanitara in oras continua sa se deterioreze de la o zi la alta", iar cel putin 4.000 de cetateni straini asteapta sa fie evacuati.

Marti, forte loiale colonelului Gaddafi au evacuat peste 5.000 de familii din vestul orasului, restul oamenilor s-au adapostit in scoli si moschei, situatia devenind extrem de periculoasa in oras, conform aceleiasi surse.

Regimul de la Tripoli a anuntat luni ca a pus capat ofensivei sale asupra rebelilor din Misrata, explicand ca "securitatea" in zona a fost restabilita, conform unui comunicat al Ministerului de Externe libian. Documentul nu preciza insa daca orasul a fost sau nu recucerit de forte "loialiste".

30-03-2011
Tip
Stiri externe
Sursa