Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/02/2020
Data stire

Libia: Patru decese cauzate de gripa aviara


Autor: elena

Ministerul libian al Sănătăţii a informat sâmbătă în legătură cu patru decese provocate de gripa aviară şi a afirmat că în ţară nu există cazuri de febră hemoragică Ebola, scrie AFP.

"Recent, în Libia au murit patru persoane care sufereau de gripă aviară", a declarat Ridha Awkali, ministrul sănătăţii în cadrul guvernului recunoscut de comunitatea internaţională, fără să precizeze tulpina virusului care a provocat aceste decese.

Trei cazuri au fost înregistrate la Tripoli, iar al patrulea la Tobruk, în extremitatea estică a ţării, a explicat ministrul.

"O altă persoană se află în continuare sub tratament la Tobruk", a adăugat el.

Tulpina H5N1 a gripei aviare a provocat moartea a peste 400 de persoane, mai ales în Asia de Sud-Est, de la apariţia sa în 2003. O nouă tulpină, H7N9, a făcut peste 170 de morţi de la apariţia sa în 2013. Alta, H5N8, a fost recent detectată pentru prima dată în Europa.

În Egipt, ţară învecinată cu Libia, în cursul acestui an s-au înregistrat opt decese cauzate de virusul H5N1.

Pe de altă parte, oficialul libian a ţinut să menţioneze că în ţara sa nu există cazuri de Ebola, un virus care a provocat într-un an cel puţin 7.693 de morţi în mai multe ţări, dintre care 99% în trei ţări vecine - Liberia, Sierra Leone şi Guineea -, potrivit unui bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii dat publicităţii vineri.

27-12-2014
Tip
Stiri externe