Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/29/2020
Data stire

Lider sindical, in a cincea zi de greva a foamei


Autor: elena

Confederatia Nationala Sindicala 'Cartel ALFA' anunta ca sustine demersul liderului sindical Dragos Stanciu care a intrat, incepand vineri, 18 martie, de la ora 7.00, in greva foamei, aflandu-se in cea de-a cincea zi de greva a foamei.

'Aflat in cea de-a cincea zi de greva a foamei, Dragos Stanciu, presedintele Sindicatului Speranta din Pirelli Tyres (afiliat la Federatia Sindicala a Siderurgistilor Metarom, federatie membra a CNS Cartel ALFA), este batjocorit si alungat de conducerea societatii si amenintat de reprezentantii ambulantei', sustine Bogdan Iuliu Hossu, presedinte al CNS Cartel ALFA, intr-un comunicat de presa.

De la inceputul acestui protest, spune Hossu, care s-a derulat inclusiv in week-end, peste 200 de salariati de la Pirelli Tyres s-au solidarizat cu Dragos Stanciu.

Sute de salariati se retrag din celalalt sindicat, care era majoritar si se alatura Sindicatului Speranta, deoarece stiu ca au fost sprijiniti pana acum in toate demersurile lor. Filiala Olt a CNS 'Cartel ALFA' se afla in permanenta alaturi de Dragos Stanciu, biroul filialei functionand neintrerupt pe platoul Pirelli.

Sindicalistii sustin ca managementul Pirelli Tyres a inceput represaliile impotriva grevistului foamei, dand dispozitie sa fie evacuat de pe platforma din fata societatii, unde se deruleaza protestul.

Agentii de paza i-au indepartat pancardele si insemnele CNS 'Cartel ALFA' pe care le avea pe autoturism, apoi au chemat o firma sa-i ridice masina personala in care s-a adapostit de frig. Si, fapt fara precedent, reprezentantii ambulantei i-au pus in vedere lui Dragos Stanciu ca ii vor emite o factura cu cheltuielile pentru ambulanta care l-a monitorizat pe parcursul celor cinci zile.

'In cazul in care va fi evacuat, Dragos Stanciu nu va renunta la greva foamei, ci isi va muta protestul in fata Prefecturii Olt.', afirma presedintele Cartelului ALFA.

Confederatia Nationala Sindicala 'Cartel ALFA' protesteaza fata de presiunile care se fac asupra lui Dragos Stanciu de catre angajatorul care considera spatiul public ca fiind spatiu particular. De asemenea, protesteaza fata de atitudinea si solicitarile total deplasate ale reprezentantilor ambulantei.

CNS 'Cartel ALFA' solicita, impreuna cu presedintele sindicatului Speranta, ca angajatorul sa renunte la refuzul inregistrarii cazurilor de boala profesionala dovedite, sa inceteze ingerintele administratiei in activitatile sindicale, sa adopte norme corecte de munca stabilite in concordanta cu volumul de munca si numarul de salariati din companie, sa stabileasca o grila de salarizare stimulativa.

CNS 'Cartel ALFA' cere, de asemenea, sa inceteze presiunile asupra lui Dragos Stanciu, sa respecte dreptul la protest al liderului Sindicatului Speranta, dreptul la demnitate umana, toate celelalte drepturi prevazute de legislatia interna in vigoare, sa se aseze la masa tratativelor si sa asculte si rezolve revendicarile pe care le cunoaste de multa vreme, dar le-a ignorat cu buna stiinta, ajungandu-se in final la aceasta forma extrema de protest.

22-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa