Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/30/2020
Data stire

Liderul laburist Ed Miliband: Marea Britanie se poate descurca mai bine fara conservatori la putere


Autor: elena

Liderul Partidului Laburist, Ed Miliband, a declarat vineri că Marea Britanie 'se va descurca mai bine' dacă va fi ales el prim-ministru, decât a făcut-o sub conducerea conservatorilor, lansându-şi astfel oficial campania electorală pentru alegerile legislative de la 7 mai, transmite France Presse.

Conservatorii "spun că nu pot mai bine de atât. Noi spunem că Regatul Unit poate şi trebuie să se descurce mai bine", a spus Miliband, vorbind despre crearea de locuri de muncă, serviciul de sănătate publică sau tineri, după care a enumerat principalele cinci angajamente ale partidului său.

Printre aceste promisiuni se numără consolidarea sistemului de sănătate publică (NHS) şi injectarea a 2,5 miliarde de lire (3,4 miliarde de euro) reprezentând investiţii suplimentare, îmbunătăţirea condiţiile de viaţă ale salariaţilor britanici - în special interzicerea contractelor care nu garantează nici timpul de lucru, nici salariul - şi controlarea imigraţiei, dar "fără a ne decupla de restul lumii".

Conform sondajelor, Partidul Laburist al lui Ed Miliband şi Partidul Conservator al premierului David Cameron sunt umăr la umăr, cu 34% intenţii de vor fiecare. Miliband a subliniat că aceste alegeri "sunt cele mai strânse din ultima generaţie". "Ştim că lupta va fi cu adevărat dură", a adăugat el.

Joi seară, cei doi contracandidaţi au avut o primă confruntare televizată, dar nu directă, ci prin două interviuri individuale. Miliband a apărut extrem de combativ, în contextul în care el este deseori criticat pentru lipsa de charismă şi de elocinţă.

Analiştii politici au comentat vineri că liderul laburist s-a descurcat mai bine decât liderul conservator, care a refuzat ideea unui duel televizat faţă în faţă.

Totuşi, în opinia publicului, actualul premier a fost considerat învingător, cu 54% din voturile exprimate în cadrul unui sondaj realizat de cotidianul The Guardian şi institutul ICM după încheierea emisiunii.

Campania electorală din Marea Britanie se va lansa oficial luni, zi în care va fi dizolvat şi actualul Parlament.

27-03-2015
Tip
Stiri externe