Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/12/2021
Data stire

Liliana Minca: Nu voi vota legea preventiei in sanatate a PNL


Autor: elena

Deputatul UNPR Liliana Mincă a declarat, luni, că nu va vota proiectul de lege al PNL privind prevenţia în sănătate, adăugând că o adevărată prevenţie înseamnă venituri la nivelul UE pentru populaţie şi dotarea corespunzătoare a spitalelor.

'Cetăţenii din judeţul Botoşani m-au trimis astăzi în faţa dumneavoastră să vă spun că ei resping în mod categoric ideea lansată de către PNL cu privire la obligarea bolnavilor de cancer să-şi plătească tratamentul prin aşa-zisa motivaţie că s-au sustras de la programul de prevenţie. Prevenţia în medicină nu se face prin înfiinţarea a tot soiul de agenţii care să împovăreze şi mai mult suferinţa bolnavilor de cancer. Prevenţia adevărată se face prin asigurarea unui salariu, a unei alocaţii de stat la nivelul Uniunii Europene şi a unei pensii corespunzătoare cetăţeanului român care să-i permită în mod real să meargă periodic la controalele medicale", a afirmat Liliana Mincă, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea pe marginea legii prevenţiei în sănătate la care a participat şi ministrul de resort.

Deputatul UNPR a adăugat că prevenţia adevărată înseamnă "dotarea spitalelor de stat cu aparatură corespunzătoare unui control medical adecvat".

'Înseamnă politici de stopare a migraţiei medicilor români în alte ţări prin asigurarea unui salariu corespunzător pregătirii şi muncii lor. Prin urmare cetăţenii din judeţul Botoşani nu votează, prin intermediul meu, propunerea PNL privind legea prevenţiei în sistemul de sănătate din motivele expuse mai sus. Nu este o lege benefică cetăţenilor României", a declarat Mincă.

În finalul intervenţiei sale, deputatul UNPR l-a întrebat pe Patriciu Achimaş-Cadariu când demisionează din funcţie pentru cei doi copii din judeţul Argeş cu sindrom hemolitic-uremic care au murit, "dintr-un motiv pe care nici astăzi ministrul Sănătăţii nu-l ştie".

16-02-2016
Tip
Stiri interne