Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/29/2020
Data stire

MAE: Atentionare de calatorie - focare de gripa aviara in Olanda


Autor: elena

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează sau se află deja pe teritoriul Olandei cu privire la depistarea unor noi focare de gripă aviară în anumite zone din acest stat, informează un comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES de către MAE.

Potrivit sursei citate, Ministerul olandez al Afacerilor Economice a semnalat, până în prezent, apariţia focarelor de gripă aviară la mai multe ferme de păsări, din satul Hekendorp - la sud de localitatea Utrecht, Kamperveen - provincia Overijssel, respectiv în localităţile Zoeterwoude şi Ter Aar - provincia Olanda de Sud.

"Autoritatea olandeză pentru Alimentaţie şi Protecţia Consumatorilor a procedat la distrugerea completă a fermelor afectate şi la verificarea, prin teste, a răspândirii virusului şi în zonele din vecinătate. A fost interzis transportul de păsări de curte, ouă, gunoi de grajd, precum şi folosirea aşternutului pentru animale. De asemenea, s-a decis închiderea fermelor de animale, care constituie obiectiv turistic pentru copii", precizează comunicatul MAE.

De asemenea, autorităţile olandeze au anunţat depistarea virusului H5 la şi la unele raţe sălbatice din localitatea Woerden (în apropiere de Utrecht), probele fiind luate în contextul analizării unui posibil rol deţinut de păsările sălbatice în răspândirea virusului.

"Autorităţile olandeze au informat că riscul îmbolnăvirii păsărilor de curte cu virusul gripei aviare este mare, dar în cazul oamenilor acest risc este limitat. În prezent, au fost recomandate măsuri de protejare doar persoanelor care vin în contact direct cu păsările contaminate cu virusul gripei aviare", adaugă sursa citată.

03-12-2014
Tip
Stiri interne