Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/01/2020
Data stire

MAE: Atentionare de calatorie pentru Republica Chile - cazuri de rujeola


Autor: elena

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Republica Chile că, potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătăţii din Chile, se anticipează o creştere a numărului de persoane afectate de rujeolă ( pojar), pentru perioada următoare.

Instituţiile locale abilitate au demarat o campanie de vaccinare a minorilor şi adulţilor cărora nu li s-a administrat acest vaccin, până la vârsta de 12 luni, a informat un comunicat al MAE transmis vineri AGERPRES.

"Având în vedere faptul că în intervalul de timp 11 iunie - 4 iulie 2015 Chile va găzdui competiţia Copa America la fotbal, autorităţile de sănătate publică chiliene recomandă tuturor cetăţenilor care vor călători în această zonă, în special dacă sunt însoţiţi de minori, să îşi verifice statusul vaccinal pentru rujeolă şi, dacă este cazul, să efectueze inocularea cu vaccinul aferent, cu 2 săptămâni înainte de efectuarea călătoriei. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de internet www.mae.ro pentru alte informaţii de interes", se arată în comunicatul MAE.

Totodată, se reiterează faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa !".

12-06-2015
Tip
Stiri interne