Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/30/2020
Data stire

Mai multe cazuri de rubeola au aparut in liceele din judetul Olt


Autor: elena

Mai multe cazuri de liceeni care s-au imbolnavit de rubeola au fost confirmate in ultima saptamana in sase orase din judetul Olt.

Directia de Sanatate Publica a declarat focare de rubeola la patru licee din municipiul Caracal, zona in care s-au inregistrat cele mai multe imbolnaviri.

Purtatorul de cuvant al DSP Olt, Gabriela Gogiu, a declarat marti pentru AGERPRES ca in ultima saptamana au fost confirmate 39 de cazuri noi de imbolnaviri, din care jumatate la liceele din Caracal si restul la licee din Slatina, Corabia, Bals, Scornicesti si Draganesti-Olt.

De la aparitia primului caz de rubeola la finele lunii noiembrie 2011 si pana in prezent au fost confirmate 202 cazuri de imbolnaviri cu rubeola, afectiune contagioasa cauzata de un virus.

Sefa DSP Olt a precizat ca bolnavii sunt izolati la domiciliu si nu au fost semnalate situatii grave care sa necesite spitalizarea. In unitatile de invatamant unde au fost confirmate imbolnaviri se face un triaj epidemiologic pentru depistarea la timp a elevilor bolnavi.

24-01-2012
Tip
Stiri interne
Sursa