Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/14/2020
Data stire

Managementul bolilor cronice


Autor: elena

Managementul bolilor cronice a constituit tema unei conferinte cu participare internationala care a avut loc miercuri la Bucuresti, specialistii prezenti subliniind importanta diagnosticarii corecte si complete.

Conform acestora, diagnosticarea corecta si completa presupune investigatii scumpe, dar in timp acestea se recupereaza pentru ca scade numarul zilelor de spitalizare si tratament.

Dr. Leny Caban de la Clinica de hematologie a Institutului Fundeni a vorbit despre managementul leucemiei mieloide cronice, precizand ca unul dintre cel mai bune tratamente este cel cu inhibitori care da o rata mare de supravietuire.

Potrivit medicului, sunt stadii ale bolii in care supravietuirea ajunge de sapte ani si chiar zece ani in cazul afectiunii fara simptomatologie.
Ea a explicat ca exista situatii in care bolnavii cu boala acuta au intrat in faza cronica, ceea ce este un lucru foarte rau.

Medicul a accentuat asupra importantei tratamentului si a diagnosticarii corecte, completand ca tratamentele sunt foarte costisitoare si, in opinia sa, ar trebui alcatuita o lista cu cei care sunt eligibili pentru acestea.

Potrivit specialistului, se impune pe o terapie personalizata pentru ca rezultatele sa fie cele scontate.

Sunt situatii, a mai spus dr.Leny Caban, cand diagnosticul se pune prea tarziu si atunci tratamentele nu mai sunt eficiente, de aceea trebuie foarte mare atentie la diagnosticare.

Conferinta privind managementul bolilor cronice reuneste specialisti din diferite domenii ale medicinei din tara si din strainatate.

23-09-2010
Tip
Stiri interne
Sursa