Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/14/2020
Data stire

Managerii spitalelor din Vaslui, Barlad si Husi nu au semnat noile contracte cu CJAS


Autor: elena

Prefectul judetului Vaslui, Andrei Puica, a purtat, vineri, o serie de discutii cu managerii spitalelor din Vaslui, Barlad si Husi, dupa ce acestia au refuzat sa semneze contractele de finantare cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, pe motiv ca banii primiti ar urma sa fie mai putini decat cei din cursul anului trecut.

Potrivit prefectului, managerii spitalelor, insotiti de conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate si de reprezentanti ai autoritatilor locale, vor merge la medieri la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, la inceputul saptamanii viitoare, in speranta ca vor obtine mai multi bani.

'Cunosc situatia unitatilor sanitare din judet. Am discutat cu managerii celor trei spitale care nu au semnat contractele cu CJAS si le-am spus ca luni, cand vor merge la mediere, trebuie sa fie foarte bine pregatiti, cu temele facute pentru intalnirea cu cei de care depinde suplimentarea fondurilor pentru spitale. Ei trebuie sa discute pe indicatori, pe date concrete si sa le demonstreze reprezentantilor CNAS ca banii primiti sunt insuficienti', a declarat, pentru AGERPRES, prefectul judetului Vaslui, Andrei Puica.

Potrivit managerilor celor trei unitati sanitare din judet, daca nu se obtin mai multi bani in urma medierilor cu reprezentantii CNAS, singura solutie pentru ca spitalele sa poata functiona in continuare este cea a concedierilor de personal.

'Finantarea pe care o primim acum de la Casa de Asigurari de Sanatate este la un nivel la care nu ne putem desfasura in cele mai bune conditii activitatea. La ora actuala, bugetul spitalului merge in proportie de 85% pe cheltuielile de personal, ramanand bani putini pentru medicamente, materiale sanitare, utilitati. Speram sa obtinem o suplimentare, pentru a ne putea desfasura activitatea in conditii normale', a declarat managerul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, Ana Rinder. A

04-07-2014
Tip
Stiri interne