Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/23/2020
Data stire

Maramures: Hotararea de preluare a doua spitale de CJ, respinsa de consilierii judeteni


Autor: elena

Consiliul Judetean Maramures a respins, marti, in sedinta, proiectul privind preluarea spitalelor orasenesti din Baia Sprie si Cavnic.
Pe ordinea de zi figurau 20 de proiecte de hotarari, printre care si preluarea celor doua unitati medicale de catre CJ Maramures.
In momentul cand vicepresedintele CJ Maramures Calin Matei a propus votarea proiectului, spiritele s-au incins.

Consilierii PSD au solicitat, impreuna cu cei din PNL, amanarea votarii proiectului pana se prezinta date complete despre cele doua spitale de catre un reprezentat al Directiei de Sanatate Maramures.

Surpriza a venit din interiorul PNL, consilierul judetean Mircea Ciocan, care detine si functia de presedinte al Sindicatului SANITAS Maramures, votand pentru preluarea celor doua unitati medicale de catre CJ.

Gestul sau a creat comentarii aprinse din partea colegilor de partid, dar si din PSD, care au incercat sa-l convinga pe acesta ca legal CJ Maramures nu are cum sa preia in administrare cele doua spitale orasenesti.

La randul sau, consilierul judetean Gabriel Zetea (PSD) a spus ca CJ se afla in imposibilitatea preluarii celor doua spitale, iar proiectul a fost introdus pe ordine de zi la solicitarea presedintelui CJ Maramures, democrat-liberalul Mircea Man.

"Proiectul este irealizabil, iar din bugetul institutiei nu am avea cum sa sustinem functionarea celor doua spitale. Daca presedintele CJ Maramures ar fi citit corect ordonanta de guvern, ar fi realizat ca nu exista o asemenea recomandare", a precizat consilierul judetean.

Nemultumit de afirmatia consilierului Zetea, primarului orasului Baia Sprie, Dorin Pasca, a sustinut ca bugetul primariei ar putea asigura functionarea spitalului orasenesc.

Ulterior, primarul a precizat ca abia reuseste sa onoreze salariilor si nu cunoaste de fapt care poate fi bugetul de functionare a unitatii medicale.

Dupa mai mult de patru ore de discutii, consilierii din partea PNL si PSD au respins proiectul de preluare a celor doua spitale, urmand ca acestea sa fie transformate in camine de batrani.

22-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa