Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/09/2020
Data stire

Maramures: Servicii sociale pentru 120 de copii care sufera de autism, finantate printr-un grant european


Autor: elena

Asociaţia Autism Baia Mare a lansat, joi, proiectul "Servicii sociale integrate - asistenţă şi intervenţie în tulburări de dezvoltare" care are ca scop îmbunătăţirea abilităţilor de viaţă independentă a 120 de copii cu tulburare de dezvoltare.

"Este un proiect prin care vom reuşi să ne creştem capacitatea de la 63 de copii, pe care îi avem în prezent, la 120 de copii în judeţ. Ne vom întinde expertiza la şase localităţi - Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Târgu Lăpuş, Borşa, Vişeu de Sus şi Seini. Considerăm că este foarte important ca toată lumea să cunoască ce înseamnă tulburări de dezvoltare, să existe un screening şi o intervenţie precoce astfel încât aceşti copii să beneficieze de intervenţii personalizate pentru a nu deveni asistaţi sociali", a declarat unul dintre fondatorii Asociaţiei Autism din Baia Mare, Iolanda Sztrelenczuk.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a afirmat că o parte din serviciile sociale ar putea fi externalizate.

"Sunt câteva lucruri pe care municipiul Baia Mare trebuie să le dezvolte şi din păcate lucrurile acestea nu pot fi făcute într-un mod coerent şi într-un mod serios de către stat sau de către o autoritate locală. Din acest motiv, dorinţa mea de la început şi materializată acum şi printr-o strategie socială a municipiului, este să externalizăm toate serviciile sociale (...), lucrurile acestea pot fi făcute şi de alte asociaţii sau fundaţii şi nu de municipiul Baia Mare. Municipiul Baia Mare trebuie doar să selecteze partenerii cei mai capabili şi cei care pot să ofere cele mai bune servicii(...) eventual pe finanţări de la bugetul local, de la bugetul naţional sau din fonduri europene, în parteneriate sau fără parteneriate să generăm infrastructura pe care să o punem la dispoziţie acestor asociaţii sau fundaţii. Aceasta este dorinţa mea pe care vreau ca până la sfârşitul anului să o punem în practică" , a spus primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Proiectul de dezvoltare este finanţat prin grantul Spaţiului Economic European 2009-2014 urmând a fi implementat până la sfârşitul lunii aprilie, 2016.

25-06-2015
Tip
Stiri interne