Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/07/2020
Data stire

Maramures: Spitalul judetean dotat cu un videoendoscop in urma unei donatii private


Autor: elena

Spitalul Judetean de Urgenta 'Dr.Constantin Opris' Baia Mare va fi dotat in curand cu un videoendoscop de ultima generatie, achizitia acestui aparat in valoare de 62.844 de euro facandu-se printr-o sponsorizare din partea firmei S.C. Italsofa Romania S.R.L care opereaza in municipiu.

'Nu exista o investitie mai buna decat in sanatate. Mediul privat are responsabilitatea si obligatia de a se implica in rezolvarea problemelor din spitalele romanesti. Ne bucuram ca am putut contribui, prin aceasta sponsorizare, la modernizarea bazei de investigatii a sectiei Medicina interna a spitalului. Speram sa nu fim singurii!', a declarat Francesco Stasolla, directorul Italsofa Romania.

Administratia Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare spune ca viitoarea achizitie va ajuta la depistarea si rezolvarea unei palete largi de afectiuni ale tubului digestiv.

'Daca ar fi sa identificam boala secolului XXI, aceasta ar fi stresul, care are un efect devastator asupra patologiei digestive si nu numai aceasta. Videoendoscopul ajuta la stabilirea unui diagnostic corect intr-un timp extrem de scurt', a spus dr. Vasile Bonat - medic primar sef sectie Medicina interna.

Directorul Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare dr. Calin Pop apreciaza gestul facut de firma italiana, mai ales ca vine intr-o perioada dificila in care este nevoie de fonduri pentru a redresa activitatea din sistemul sanitar.

Videoendoscopul se va folosi in endoscopia superioara si inferioara, in scop de diagnostic si terapeutic. O statistica a Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare arata ca in anul 2009 s-au efectuat aproximativ 1.600 de endoscopii superioare si 600 de endoscopii inferioare.

25-09-2010
Tip
Stiri interne
Sursa