Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/07/2021
Data stire

Mehedinti: Medicul Victor Maliborschi, noul manager al Spitalului Judetean de Urgenta din Drobeta Turnu Severin


Autor: elena

Medicul ortoped Victor Maliborschi este manager cu drepturi depline al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin pentru următorii trei ani, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al SJU dr. Cristian Jianu.

Potrivit sursei citate, Consiliul de administraţie al spitalului a validat rezultatul concursului susţinut de Victor Maliborschi pentru funcţia de manager al SJU din Drobeta Turnu Severin, pe care a ocupat-o până acum cu titlu de interimat.

'Printre obiectivele managerului se află dezvoltarea unor proiecte de reabilitare a secţiilor spitalului, achitarea arieratelor şi stabilirea unor noi proceduri de achiziţii. De asemenea, o altă prioritate a dr. Maliborschi este identificarea de resurse financiare pentru achitarea către angajaţi a tichetelor de masă restante de trei luni", a precizat Jianu.

La rândul său, managerul Victor Maliborschi a afirmat pentru AGERPRES că are în intenţie să realizeze un proiect de reabilitare şi extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe, cu fonduri europene şi de la Consiliul Judeţean Mehedinţi.

'O atenţie deosebită o voi acorda aducerii spitalului la standarde europene. O comisie din cadrul Agenţiei Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate va veni săptămâna viitoare la Drobeta Turnu Severin pentru evaluarea şi acreditarea unităţii spitaliceşti", a afirmat Maliborschi.

El a mai arătat că în perioada august 2015 - februarie 2016 ca manager interimar a reuşit să achiziţioneze aparatură medicală în valoare de 750.000 euro, să modernizeze mai multe secţii cu bani de la bugetul judeţului şi să asigure permanent un stoc de medicamente şi materiale de strictă necesitate.

17-02-2016
Tip
Stiri interne