Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/24/2020
Data stire

Mehedinti: O noua maternitate a fost data in folosinta la Drobeta Turnu Severin


Autor: elena

O nouă maternitate a fost dată în folosinţă joi în municipiul Drobeta Turnu Severin, a declarat pentru AGERPRES directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Mehedinţi, dr. Marinică Stoian.

Potrivit acestuia, lucrările de construcţie ale noii maternităţi au durat 25 de ani şi au costat aproximativ 13,5 milioane de euro, sumă la care se mai adaugă încă zece milioane de lei obţinute de Consiliul Judeţean Mehedinţi dintr-un împrumut bancar utilizat pentru dotarea cu mobilier şi aparatură medicală.

"Noua unitate spitalicească dispune de 32 paturi pentru nou-născuţi, 8 paturi pentru terapie intensivă, 50 paturi pentru pediatrie şi 65 paturi pentru obstetrică-ginecologie", a precizat dr. Stoian.

Şeful SJU Mehedinţi a mai afirmat că activitatea vechii maternităţii va continua până la externizarea ultimului copil născut aici, după care va primi o nouă destinaţie.

"În perioada care urmează vom continua să achiziţionăm aparatură şi echipamente medicale, dotările noului bloc materno-infantil fiind acoperite în proporţie de 85%, o parte dintre cele existente fiind transferate de la vechea maternitate", a spus Stoian.

30-10-2014
Tip
Stiri interne