Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/21/2019
Data stire

Membri ai Ligii studentilor social-democrati protesteaza in fata Ministerului Sanatatii


Autor: elena

Aproximativ 50 de membri ai Ligii Studentilor social-democrati si ai Asociatiei pentru Mediu si Dezvoltare Durabila Vrancea protesteaza in fata Ministerului Sanatatii, principala nemultumire fiind legata de "desfiintarea si comasarea spitalelor".

"Cei de la guvernare vor sa imbolnaveasca poporul roman pentru a fi mai usor de controlat. Eu fiind unul dintre tinerii care nu vor sa paraseasca tara ma gandesc la viitorul nostru. Vreau respect pentru Constitutie si un serviciu de sanatate mai bine raspandit pe suprafata tarii", a declarat presedintele Ligii Studentilor social-democrati, Gabriel Petrea.

El a spus ca protestul de marti are menirea sa traga un semnal de alarma in ceea ce priveste sistemul de sanatate.
"Tragem un semnal de alarma. Daca nu o facem noi, atunci cine. Ei se duc si se trateaza in Austria, iar noi vom ajunge sa nu avem unde sa ne insanatosim", a mai spus liderul Ligii Studentilor social-democrati.

La randul sau, presedintele Asociatiei pentru Mediu si Dezvoltare Durabila Vrancea, Victor Ciutacu, a acuzat guvernantii ca au luat "decizia" de a inchide Spitalul Orasenesc Odobesti lasand fara asistenta medicala "35.000 de oameni".

"Decizia Ministerului Sanatatii de a inchide Spitalul Orasenesc Odobesti nu numai ca incalca flagrant subsidiaritatea locala, dar nu are nicio justificare economica sau medicala. Nu aveti baza legala de punere in aplicare de la 1 aprilie a prezentului ordin 1860. Ba, mai mult, desfiintarea spitalului si infiintarea unui camin de batrani poate fi facuta doar prin hotararea Consiliului Local, asa cum s-a facut si la receptionarea spitalului", se arata intr-o scrisoare pe care cei de Asociatiei pentru Mediu si Dezvoltare Durabila Vrancea i-o vor remite ministrului Sanatatii, Cseke Attila.

Totodata, protestatarii ii cer ministrului sa-si reconsidere pozitia in legatura cu spitalele, in caz contrar urmand a folosi "toate mecanismele specifice societatii civile si demersurile legale pentru a invalida hotararea care vizeaza desfiintarea Spitalul Orasenesc Odobesti din judetul Vrancea".
Protestatarii au cerut demisia ministrului Sanatatii si au scandat lozinci precum "Genocid" si "Boc si PDL au ucis spitalele".

29-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa