Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/30/2020
Data stire

Memorial Colectiv Prof. dr. Radu Vladareanu: Nepasarea naste tragedii


Autor: elena

Prof. dr. Radu Vlădăreanu, şef al Clinicii de Obstetrică şi Ginecologie Elias, consideră că realizarea unui Memorial Colectiv este o iniţiativă bună şi necesară care să amintească faptul că "nepăsarea naşte tragedii".

AGERPRES: Cum priviţi realizarea unui Memorial Colectiv, ca simbol împotriva uitării?

Prof. dr. Radu Vlădăreanu: Cred că este o iniţiativă foarte bună, care este necesară, pentru că a fost un şoc pentru toată naţiunea română tot ce s-a întâmplat acolo.

AGERPRES: Cum vă imaginaţi acest Memorial Colectiv? Ar trebui realizat la locul tragediei sau în alt loc?

Prof. dr. Radu Vlădăreanu: Cred că ar putea să fie realizat chiar la locul tragediei. Acolo ar putea, cred eu, dar nu sunt specialist.

AGERPRES: Având în vedere situaţia spaţiului în care îşi desfăşura activitatea clubul Colectiv, cine şi în ce măsură credeţi că ar trebui să se ocupe de proiectarea şi construcţia unui Memorial Colectiv, inclusiv de găsirea resurselor financiare necesare: statul român sau organizaţiile neguvernamentale?

Prof. dr. Radu Vlădăreanu: Cred că ar fi un act normal pentru statul român să o facă. Mie mi se pare că vina acestui lucru îi aparţine probabil în mare măsură şi statului român.

AGERPRES: Ce motto credeţi că ar trebui să definească acest Memorial?

Prof. dr. Radu Vlădăreanu: Evident că trebuie să fie ceva care să ne amintească de faptul că nepăsarea naşte tragedii.

AGERPRES: Care consideraţi că ar trebui să fie cea mai importantă învăţătură deprinsă după vizitarea Memorialului Colectiv?

Prof. dr. Radu Vlădăreanu: Faptul că nu trebuie să uităm că neglijenţa, nepăsarea, lucrurile făcute pe jumătate, amatorismul pot să ducă la tragedii. Fiecare om trebuie să înveţe că trebuie să îşi facă treaba lui foarte corect şi foarte bine.

22-12-2015
Tip
Stiri interne