Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/28/2020
Data stire

Mersul in pas lejer ar putea ameliora simptomele maladiei Parkinson


Autor: elena

Persoanele care sufera de maladia Parkinson in stadii incipiente sau usor avansate si care merg pe jos in mod regulat, isi pot imbunatati functia motorie, starea de spirit, forma fizica si unele aspecte ale abilitatilor de gandire, potrivit unui studiu publicat recent in revista medicala 'Neurology' a Academiei Americane de Neurologie, relateaza cotidianul spaniol ABC.

'Rezultatele studiului nostru sugereaza ca mersul pe jos poate oferi un mod sigur si accesibil de a ameliora simptomele bolii Parkinson si de a imbunatati calitatea vietii pacientilor', afirma unul dintre autorii studiului, Ergun Y. Uc, de la Universitatea din Iowa si Centrul medical pentru veterani din Iowa, SUA.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 60 de persoane. Acestea au facut plimbari de cate 45 de minute, in ritm moderat, purtand monitoare de frecventa cardiaca, de trei ori pe saptamana, timp de sase luni.

Viteza medie de mers era in jur de 2,9 kilometri pe ora. S-au facut teste pentru a se masura functia motorie, capacitatea aerobica, starea de spirit, starea de oboseala, memoria si capacitatile cognitive.

Autorii au constatat, printre altele, ca mersul in pas lejer imbunatateste functia motorie si starea de spirit cu 15% si contribuie la diminuarea starii de oboseala cu 11%.

'Persoanele cu boala Parkinson in stadiu usor pana la moderat care nu au dementa si pot merge pe jos in mod independent, fara baston sau cadru de mers, pot urma in siguranta recomandarile pentru adultii sanatosi, care includ 150 de minute de activitate aerobica de intensitate moderata pe saptamana', mentioneaza Ergun Y. Uc.

04-07-2014
Tip
Stiri externe