Termen cautat
Tip stire
E.g., 07/12/2020
Data stire

Min. Sanatatii: Exportul de servicii de sanatate este extrem de redus


Autor: elena

Romania are peste 80 de statiuni balneare, mai mult de jumatate dintre acestea fiind de interes national si international, insa exportul de servicii de sanatate din domeniul balnear este extrem de redus, deoarece componenta medicala nu este suficient de bine reprezentata, iar marketingul acestor servicii nu este acoperit de elemente care sa dea incredere celor care ar putea sa beneficieze de aceste servicii, a declarat, luni, ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.

Prezent la deschiderea conferintei internationale privind turismul de sanatate, ministrul Sanatatii a subliniat ca implicarea institutiei pe care o conduce in acest proiect trebuie sa fie aceea de a dezvolta un sistem de management al calitatii care sa confere incredere si siguranta celor care ar putea sa beneficieze de aceste servicii de sanatate, certificand conformitatea cu acele standarde care confirma acest lucruri.

"Ministerul Sanatatii se va implica pe aceasta componenta de dezvoltare a resurselor umane corespunzator dezvoltarii acestor activitati, certificand calitatea serviciilor acordate in acest domeniu balnear", a precizat acesta.

Cepoi a subliniat ca Romania poate exporta si alte categorii de servicii, precum cele de stomatologie, care deja au o pondere importanta in serviciile medicale exportate, dar si chirurgie plastica sau chirurgie cardiaca, unde performantele medicale sunt de nivel international, insa nu intotdeauna conditiile hoteliere sunt corespunzatoare pentru asta, iar promovarea este destul de slaba.

"Dar, in ultima perioada, am vazut in domeniul privat un numar mare de furnizori de servicii medicale care pot exporta. Ceea ce poate face MS este de a crea un nivel de incredere crescut prin acest sistem de management al calitatii pe care ne propunem sa-l implementam. Ministerul Turismului are ca sarcina partea cealalta, de marketing, de export al acestor servicii medicale, iar la colaborarea celor doua ministere trebuie asociat Ministerul Educatiei, care trebuie sa ne sprijine in pregatirea specialistilor, conform cerintelor pietei", a subliniat oficialul.

24-09-2012
Tip
Stiri interne
Sursa