Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/07/2021
Data stire

Ministrul Achimas-Cadariu: Joi sosesc specialisti ai Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor


Autor: elena

Specialişti ai Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor vor sosi joi în România în legătură cu infecţiile bebeluşilor cu sindrom hemolitic-uremic, a anunţat, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

'Este vorba de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, este un mecanism absolut standard la care am apelat în momentul în care am constatat că ne plasăm în această situaţia absolut specifică şi repetată. Centrul este la Stockholm, este o agenţie europeană care poate să aibă specialişti din toate ţările. (...) Nu este o chestiune ieşită din comun să facem apel în acest moment la acei specialişti, am făcut-o exact în momentul în care se impunea. Nu am sărit în apă nici prea repede, nici nu am amânat. Am făcut exact la finalul anchetei noastre, când am constatat această situaţie", a explicat ministrul.

El a precizat că "tot timpul" îl ţine la curent pe premierul Dacian Cioloş cu situaţia copiilor cu sindrom hemolitic-uremic.

'Da, îl ţin tot timpul la curent de la începutul acestei situaţii, de săptămâna trecută. Evident, prima dată, eu l-am contactat pe dânsul. Ce am făcut noi ar fi făcut oricare ţară din această lume. În momentul în care am ajuns la această concluzie, i-am comunicat aşa cum îi comunic fiecare etapă pe care am parcurs-o în această situaţie", a spus ministrul Sănătăţii.

17-02-2016
Tip
Stiri interne