Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/26/2020
Data stire

Ministrul Muncii va discuta saptamana viitoare revendicarile pensionarilor


Autor: elena

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale,Ioan-Nelu Botis, se va intalni saptamana viitoare cu pensionarii care au protestat miercuri in fata ministerului de resort, pentru a gasi solutii la revendicarile lor.

"Noi nu promitem de obicei decat in limita posibilitatilor si a ceea ce poate oferi economia Romaniei. Va fi o intalnire saptamana viitoare, joi, la ora 11.00, la sediul MMFPS, cu cei care protesteaza la minister si vom discuta toate revendicarile sustinute de participanti", a declarat, miercuri, Ioan-Nelu Botis, dupa ce a discutat in strada cu pensionarii.

Acesta a precizat ca Romania are multe probleme si toate ar trebui rezolvate, dar cele revendicate miercuri vor fi discutate joia viitoare.

"Dupa intalnirea de joi vom iesi cu un comunicat si vom prezenta problemele dumnealor si cele care au din partea noastra o pozitie favorabila, dar si cele care vor fi rezolvabile in timp. (...) Eu am solutii globale si cu siguranta ca interventiile mele pe legi sunt solutii, dar in aceasta situatie trebuie sa discutam pe fiecare punct revendicat si acolo unde se poate da o solutie concreta, coerenta si legislativa, voi interveni", a spus ministrul Muncii.

Reprezentati ai pensionarilor din Galati (est), Brasov (centru) si Bucuresti au organizat miercuri pichete de protest la sediile Partidului Democrat Liberal (PDL, in coalitia la guvernare), MMFPS si in fata Ministerului Sanatatii.

Potrivit presedintelui Federatiei Asociatiilor de Pensionari din Sectorul Public, Traian Dragomir, sindicalistii cer cresterea valorii punctului de pensie la 45% din salariu minim brut pe economie, eliminarea coplatii asistentei medicale, eliminarea contributiei de 5,5% pentru asigurarile de sanatate aplicate pensionarilor cu pensii sub 1.000 de lei si continuarea asigurarii medicamentelor pe retetele compensate.

30-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa