Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/29/2020
Data stire

Ministrul Sanatatii s-a intalnit cu comisarul european pentru sanatate


Autor: elena

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, si comisarul european pentru sanatate, John Dalli, au discutat vineri dupa-amiaza mai multe probleme de interes din domeniul sanitar, printre care importanta implementarii unui sistem informatic in sistemul sanitar romanesc care sa fie interconectat cu alte sisteme din tarile UE si asigurarea asistentei medicale transfrontaliere.

Cei doi oficiali si-au exprimat disponibilitatea continuarii si sustinerii unui dialog permanent si pentru realizarea unui schimb de informatii si date in ceea ce priveste domeniul sanitar, informeaza un comunicat transmis de Ministerul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii l-a informat pe comisarul european despre stadiul procesului de descentralizare care este aproape de finalizare in Romania. De asemenea, oficialul roman si-a exprimat dorinta ca, in structura viitorului buget european, Ministerul Sanatatii sa poata accesa direct fonduri structurale in sectorul de sanatate.

'Aveti sustinerea noastra deplina pentru continuarea reformelor pe care le-ati inceput in sistemul sanitar romanesc', a declarat John Dalli, potrivit sursei citate.

26-06-2010
Tip
Stiri interne
Sursa