Termen cautat
Tip stire
E.g., 07/01/2020
Data stire

MS a luat masurile necesare pentru gestionarea aspectelor legate de ridicarea nivelului de alerta privind imbolnavirile cu Ebola


Autor: elena

Ministerul Sanatatii a luat masurile necesare pentru gestionarea aspectelor legate de ridicarea nivelului de alerta fata de imbolnavirile cu virusul Ebola, conform recomandarilor OMS si CE.

"Avand in vedere experienta din cazul altor boli transmisibile (SARS, gripa pandemica etc), Ministerul Sanatatii a revizuit procedurile existente si a inclus proceduri suplimentare recomandate de catre OMS si Comitetul pentru Securitate in Sanatate al CE. Aceste proceduri vor fi transmise autoritatilor de sanatate publica si altor institutii pe masura ce sunt validate. Romania are capacitatea medicala de a actiona in cazul aparitiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragica de tip Ebola", a precizat vineri Ministerul Sanatatii printr-un comunicat de presa remis AGERPRES.

Conform OMS, evaluarea de risc pentru Europa este redusa, iar probabilitatea aparitiei infectiei de febra hemoragica de tip Ebola pe teritoriul Romaniei este scazuta, sustine MS.

Reprezentantii MS, experti ai Institutului National pentru Sanatate Publica, ai Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile si reprezentanti ai Departamentului pentru Situatii de Urgenta au participat vineri la o audioconferinta organizata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, Centrul pentru Securitate in Sanatate al Comisiei Europene.

Domeniile specifice care au fost luate in discutie se refera la implicarea autoritatilor de sanatate publica pentru informarea personalului medical, a lucratorilor din aeroporturi, porturi si punctelor de frontiera si a populatiei generale cu privire la riscurile si modul de prevenire a imbolnavirilor.

Alta tema dezbatuta s-a referit la desemnarea, in perioada urmatoare, a structurilor si a facilitatilor necesare pentru managementul cazurilor suspecte.

08-08-2014
Tip
Stiri interne