Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/22/2020
Data stire

MS: Aproape 1,8 milioane de persoane, vaccinate impotriva gripei sezoniere


Autor: elena

Peste 1.170.000 de persoane au fost vaccinate gratuit impotriva gripei de sezon, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii (MS) transmis, joi, AGERPRES.

Procesul de vaccinare antigripala va continua cel putin pana la sfarsitul lunii martie, la nivelul directiilor de sanatate publica existand inca 141.000 de doze de vaccin gripal, din cele 1.300.000 de doze achizitionate de Ministerul Sanatatii pentru sezonul 2010-2011 si cele cumparate de catre directiile de sanatate publica la nivel local.

Dintre persoanele vaccinate pana in prezent, aproximativ 600.000 sunt persoane cu varsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, restul fiind cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, conform strategiei MS si recomandarilor OMS si ECDC.

Campania de vaccinare a Ministerului Sanatatii se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi.
Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca vaccinarea este cea mai sigura si eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor prin gripa si recomanda tuturor celor care sunt in categoriile cu risc crescut de imbolnavire sa solicite vaccinul gratuit.

Daca exista judete care au epuizat stocurile, pot fi transferate doze de vaccin din judetele care inca mai detin aceste produse, se mentioneaza in comunicat.

De asemenea, MS atrage atentia populatiei cu privire la necesitatea unui comportament adecvat de evitare a imbolnavirilor si recomanda spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse, evitarea zonelor aglomerate si respectarea unui regim de viata sanatos.

Totodata, MS recomanda evitarea riscului aparitiei de focare in colectivitati prin efectuarea triajului de catre cadrele didactice in clasa si trimiterea la medic sau izolarea la domiciliu a oricarui elev care prezinta febra sau semn de boala respiratorie acuta.

04-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa