Termen cautat
Tip stire
E.g., 04/05/2020
Data stire

MS: Redistribuirea personalului din unitatile sanitare transformate in camine pentru batrani se va face in trei etape


Autor: elena

Redistribuirea personalului din unitatile sanitare care se vor reprofila in camine pentru persoane varstnice se va face in trei etape, incepand cu data de 4 aprilie, potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii transmis marti AGERPRES.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a aprobat Ordinul referitor la conditiile privind redistribuirea personalului de specialitate medico-sanitar si auxiliar din cadrul unitatilor sanitare care se reorganizeaza ca si camine pentru persoane varstnice, care nu a fost preluat de acestea, in alte unitati sanitare.
Conform actului normativ, redistribuirea se va realiza pe baza optiunii personale.

In situatia in care pentru un post vacant exista mai multe optiuni, departajarea se va face pe baza unui punctaj, pe care angajatul il primeste in functie de vechimea si cariera profesionala pe care a desfasurat-o pana in prezent.

In prima etapa, pana pe 28 martie, personalul din unitatile reprofilate va depune la managerul unitatii optiunea pentru postul dorit. Managerul unitatii va avea obligatia ca in termen de doua zile, pana la 30 martie 2011, sa prezinte directiei de sanatate publica judeteana tabelul nominal cu optiunile si punctajele fiecarui angajat.

Actul normativ mai prevede ca, pana la data de 23 martie, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti au obligatia de a afisa la sediul propriu posturile vacante, la nivel national, pe categorii de personal si pe specialitati, pe judete si unitati sanitare.

In zilele de 4 si 5 aprilie, DSP-urile vor realiza redistribuirea personalului in unitatile din acelasi judet, iar in 14 si 15 aprilie se va face redistribuirea in unitatile din judetele limitrofe. Procesul se va incheia in zilele de 28 si 29 aprilie, atunci cand se va face redistribuirea la nivel national.

Listele cu posturile vacante, la nivel national, pe judete si unitati sanitare se afla afisate inca de la sfarsitul saptamanii trecute pe site-ul Ministerului Sanatatii, la adresa www.ms.ro, acolo unde va fi postat si Ordinul aprobat de ministrul Sanatatii.

Un numar de 678 de medici si 2.086 de asistenti medicali vor putea opta pentru posturi in cadrul caminelor pentru persoanele varstnice, nou infiintate, sau pentru posturile vacante din sistemul sanitar, pe aceeasi specialitate, mai anunta MS.

La propunerea Ministerului Sanatatii si a Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Guvernul a aprobat in data de 9 martie un program care vizeaza dezvoltarea unei retele de camine pentru persoane varstnice, finantate de la bugetul de stat.

Programul ''Dezvoltarea retelei de camine pentru persoanele varstnice'' se adreseaza, in primul rand, autoritatilor administratiei publice judetene si locale care pot decide pana la data de 31 martie, daca se inscriu in acest program si doresc infiintarea de camine pentru persoane varstnice, prin transformarea a 67 de spitale pe care le au in subordine si care sunt mentionate in Hotararea de Guvern 212/2011.

22-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa