Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/29/2020
Data stire

Mubarak este tratat de cancer in Arabia Saudita


Autor: elena

Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak este supus unui tratament medical impotriva cancerului in Arabia Saudita, scrie cotidianul egiptean Al-Akhbar in editia de miercuri, contrazicand astfel informatiile oficiale cu privire la situatia lui Mubarak.

Potrivit publicatiei citate de RIA Novosti, Mubarak, in varsta de 82 de ani, se afla la o baza militara de la Tabouk, unde primeste, din cinci in cinci zile, chimioterapie pentru cancerul de care sufera la pancreas si intestin.

Familia fostului presedinte se afla cu el, mai scrie Al-Akhbar, care sustine ca Mubarak a plecat in Arabia Saudita la doua zile dupa ce a fost constrans de protestele populare sa paraseasca puterea.

Consiliul fortelor armate al Egiptului si ambasada acestei tari la Riad au negat aceste informatii. Unele organe de presa au afirmat ca fostul presedinte a revenit in statiunea Sharm El-Sheikh, iar cotidianul popular Al-Youm al-Sabia a scris ca lui Mubarak i s-a interzis plecarea din tara si se afla intr-un spital din Egipt.

Hosni Mubarak nu a mai fost vazut in public dupa ce a renuntat la presedintie, la 11 februarie. Resedinta sa de la Sharm el-Sheikh este puternic pazita, iar alte relatari de presa sustin ca se afla in compania unor oaspeti.

Luni, procurorul-sef al Egiptului, Abdel Magid Mahmoud, le-a interzis oficial lui Mubarak si familiei acestuia sa paraseasca tara, anuntand si inghetarea averilor lor, in cadrul unei anchete de coruptie.

Inainte de parasirea puterii, Mubarak declarase ca este hotarat sa ramana si sa moara in tara sa.

03-03-2011
Tip
Stiri externe
Sursa