Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/07/2020
Data stire

Munca e buna pentru sanatate, somajul ne face tristi


Autor: elena

Munca este buna pentru sanatate, in timp ce absenta indelungata a muncii, incapacitatea de munca si somajul ne fac nefericiti, releva un raport comun al medicilor australieni si neozeelandezi dat publicitatii miercuri, relateaza Xinhua.

Raportul comun a fost intocmit de Royal Australasian College of Physicians (RACP) si Facultatea pentru medicina de mediu si ocupationala din Wellington.

In raport, medicii apreciaza ca munca este in general buna pentru sanatate, in timp ce perioadele lungi de inactivitate, somajul si incapacitatea temporara de munca din cauza unei dizabilitati are in general un impact negativ asupra starii de bine.

De asemenea, munca reprezinta un mijloc eficient de reducere a excluziunii sociale, in special pentru localnici si alte grupuri dezavantajate.

'Obiceiurile legate de munca, cultura locului de munca, echilibrul intre viata si serviciu, programele de gestionare a incapacitatii de munca, relatiile la locul de munca sunt factori determinanti nu numai pentru sentimentul angajatului ca este apreciat la locul de munca, ci si pentru sanatatea individuala, starea sa de bine si productivitate', mai precizeaza raportul.

'Rezultatele pozitive sunt mai probabile cand indivizii inteleg beneficiile muncii asupra sanatatii si sunt capabili sa-si asume responsabilitatea pentru propria situatie', adauga documentul.

30-03-2011
Tip
Stiri externe
Sursa