Termen cautat
Tip stire
E.g., 12/16/2019
Data stire

Mures: PSD reclama alocarea discretionara a fondurilor publice de catre Ministerul Sanatatii


Autor: elena

Seful Departamentului de Sanatate al PSD Mures, Florin Buicu, si-a exprimat joi dezacordul fata de alocarea discretionara a fondurilor publice de catre Ministerul Sanatatii, care s-ar fi facut cu prioritate spre unitati administrativ-teritoriale conduse de reprezentanti ai puterii.

'PSD a luat la cunostinta intentia Ministerului Sanatatii de alocare a sumelor pentru reparatii capitale pentru spitalele publice ale administratiei publice locale, in anul 2011, din bugetul Ministerului Sanatatii, din sume de la bugetul de stat si din accize. Pentru judetul Mures se aloca 5.265.000 lei, in timp ce, de exemplu, pentru judetul Bihor, se aloca 12.323.000 de lei, mai mult decat dublu. (...) PSD isi exprima dezacordul fata de alocarea discretionara a fondurilor publice de catre Ministerul Sanatatii, cu prioritate inspre unitati administrativ-teritoriale conduse de reprezentanti ai arcului guvernamental', afirma Florin Buicu intr-un comunicat de presa.

El mentioneaza ca Muresul a primit putin peste suma destinata judetului Harghita, caruia i s-a alocat suma de 4.444.000 lei si ca daca ar fi sa se compare activitatea medicala desfasurata in cele doua judete, judetul Mures este, de departe, pe primul loc.

Florin Buicu s-a aratat indignat si de modul in care fondurile au fost repartizate la spitalele din interiorul judetului Mures, in sensul ca totul s-a impartit intre administratiile conduse de UDMR, in timp ce spitale ca cel din Sighisoara, Ludus sau Tarnaveni nu au primit niciun leu.

'In cadrul alocarii sumelor pentru autoritatile locale in judetul Mures, Spitalul Clinic Judetean Mures (coordonat de Consiliul Judetean Mures - n.r.) primeste 3.865.000 lei, Spitalul Municipal Reghin primeste 700.000 lei iar Centrul de Sanatate Sovata primeste 900.000 lei. Sighisoara, Ludus si Tarnaveni nu primesc bani pentru spitale din surse publice', a precizat seful Departamentului de Sanatate al PSD Mures.

31-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa