Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/14/2020
Data stire

Neamt: Constantin Iacoban, liderul judetean al UNPR, desemnat sa preia atributiile de presedinte al CJ


Autor: elena

Preşedintele UNPR Neamţ, Constantin Iacoban, a fost ales, marţi, de consilierii judeţeni să preia atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean până la alegerile anticipate pentru această funcţie.

Funcţia i-a fost acordată în urma negocierilor politice şi formării unei majorităţi între PSD-UNPR-PC, dar în final Constantin Iacoban a primit şi voturile consilierilor independenţi şi consilierilor PNL.

Iniţial, vicepreşedintele Emilia Arcan a demisionat din funcţie pentru ca în această funcţie să poată fi ales Constantin Iacoban. Mutarea a fost necesară pentru că atribuţiile de preşedinte pot fi preluate doar de un vicepreşedinte, iar Iacoban era doar consilier judeţean.

După alegerea ca vicepreşedinte şi delegarea atribuţiilor de preşedinte, funcţia de vicepreşedinte a rămas din nou vacantă, fiind realeasă Emilia Arcan.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean a rămas vacantă după decesul lui Culiţă Tărâţă, pe 22 noiembrie, în urma unui cancer pancreatic. Culiţă Tărâţă era preşedinte al UNPR Neamţ şi fusese ales în 2012 preşedinte al CJ Neamţ în cadrul unei alianţe cu PDL şi PNŢCD.

02-12-2014
Tip
Stiri interne