Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/21/2019
Data stire

Neamt: Sute de cereri pentru internarea in noile centre pentru pensionari


Autor: elena

Peste 200 de pensionari au depus deja cereri, la Asociatia Judeteana a Pensionarilor, pentru a fi sprijiniti sa fie internati in unul dintre cele doua centre de specialitate, care vor fi infiintate in locul spitalelor de la Roznov si Bicaz.

Directorul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Neamt, Valerica Fratila, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ca, momentan, in judet exista doar 55 de locuri pentru pensionari, dar, de la 1 aprilie, numarul acestora ar putea fi suplimentat cu alte 200 de paturi.

'In acest moment, ne aflam pe ultimul loc in tara ca numar de paturi pentru pensionari, in centrele de specialitate. Pe de alta parte, am vorbit cu cei de la asociatia pensionarilor si exista deja peste 200 de solicitari pentru internarea in aceste centre', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES directorul CAS Neamt.

Cu privire la soarta bolnavilor internati in cele doua spitale de la Roznov si Bicaz, directorul CAS Neamt a precizat ca, pana joi, acestia vor fi externati, dat fiind faptul ca cele doua unitati sanitare vor fi desfiintate de la 1 aprilie.

'Exista 55 de bolnavi internati la Bicaz si 20 la Roznov. Pana joi, vor fi externati toti, si nu transferati la spitalul din Piatra Neamt. Daca erau probleme, ii luam cu salvarea si ii duceam la spitalul judetean, dar medicii au spus ca nu necesita internarea in alt spital', a adaugat directorul CAS Neamt.

Valerica Fratila sustine ca a fost rezolvata si problema personalului medical si auxiliar de la Roznov si Bicaz, prin redistribuirea catre spitalele din Piatra Neamt, Roman si Targu Neamt.

Pe de alta parte, potrivit legii, caminele de batrani trebuie sa asigure, la fiecare doi asistati, un asistent medical, astfel incat, o parte a cadrelor medicale poate ramane la cele doua noi centre.

30-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa