Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/15/2020
Data stire

Nicolae Banicioiu: Fondurile europene reprezinta solutia pentru reabilitarea unitatilor medicale


Autor: elena

Fondurile europene reprezinta cea mai buna solutie pentru reabilitarea unitatilor medicale din Romania, a declarat joi, la Orastie, ministrul sanatatii, Nicolae Banicioiu, prezent la finalizarea lucrarilor de modernizare a ambulatoriului integrat al spitalului din localitate.

Lucrarile au fost realizate in baza unei finantari europene nerambursabile in valoare de 4,94 de milioane de lei, din care contributia Uniunii Europene este de 3,79 de milioane de lei, iar diferenta este cofinantare locala.

"Fondurile europene reprezinta o solutie pentru reabilitarea unitatilor medicale si exemplul concret este chiar aici. Tocmai de aceea, imi exprim bucuria pentru ca au reusit sa realizeze acest proiect, sa acceseze banii si sa-l duca pana la capat", a afirmat ministrul sanatatii.

Potrivit acestuia, la nivel national se incearca derularea unor proiecte similare in cat mai multe comunitati locale, in acest context Nicolae Banicioiu reliefand importanta administratorilor unitatilor sanitare si a colaborarii cu autoritatile locale.

"Reteaua sanitara face pasi inainte dupa perioada anilor 2010, cand astfel de unitati se inchideau. Era o atitudine total inversa fata de ceea ce se intampla acum. Imi pare bine ca gasim parteneri la nivel local, cu care putem sa dezvoltam astfel de strategii", a spus ministrul sanatatii.

Ambulatoriul integrat de la spitalul Municipal Orastie a fost reabilitat in baza unui contract finantat in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013.

Cu prilejul lucrarilor a fost mansardata constructia initiala, iar cladirea a fost reabilitata termic prin izolarea peretilor exteriori si schimbarea tamplariei si a geamurilor.

De asemenea, in cadrul proiectului au fost alocate fonduri pentru achizitia a 43 de echipamente medicale de inalta performanta.
De serviciile medicale ale policlinicii beneficiaza circa 50.000 de oameni din municipiul Orastie si localitatile invecinate.

24-04-2014
Tip
Stiri interne