Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/29/2020
Data stire

Nicolae Iotcu, presedinte CJ Arad: Diminuarea bugetului franeaza dezvoltarea judetului


Autor: elena

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a răspuns acuzelor venite din partea unor reprezentanţi din judeţ ai arcului guvernamental, care susţin că proiectul de buget al CJ a fost unul lipsit de transparenţă, el afirmând că din cauza modificărilor aduse de PSD la legea bugetului de stat s-a redus cu 21 milioane de lei bugetul judeţului.

'Consiliul Judeţean Arad a pierdut ca urmare a modificărilor aduse de PSD la legea bugetului, nu mai puţin de 21 milioane lei faţă de bugetul anului trecut, sumă ce reprezintă contravaloarea lucrărilor la secţiile de Pediatrie şi Boli Infecţioase de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. De ce i-au fost alocaţi judeţului Arad mai puţini bani, frânându-i astfel dezvoltarea? Acest lucru ar trebui să-l explice reprezentanţii arcului guvernamental', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad.

În continuare, acesta a susţinut că nu numai CJ Arad a pierdut fonduri importante prin noua lege a bugetului, ci şi primăriile.

'Pierderile a 53 dintre cele 78 unităţi teritorial- administrative ale judeţului Arad însumând 24,8 milioane lei, comparativ cu alocările bugetare de anul trecut, situaţie care pune în pericol derularea unor investiţii şi proiecte, inclusiv pe cele derulate cu fonduri europene, care necesită co-finanţare', a spus Nicolae Ioţcu.

Pentru a căuta soluţii de rezolvare a problemelor legate de finanţarea investiţiilor şi proiectelor aflate în derulare, în primul rând al celor derulate cu fonduri europene, la începutul acestei săptămâni la CJ Arad a avut loc o întâlnire a primarilor şi contabililor din toate cele 78 de unităţi teritorial- administrative din judeţ cu un secretar de stat din cadrul Ministerului Finanţelor, discuţiile purtate fiind apreciate de toţi participanţii ca foarte constructive.

18-02-2015
Tip
Stiri interne