Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/01/2020
Data stire

Nicolaescu, despre accidentul aviatic: Nu am de ce sa ma simt responsabil, MS a respectat toate normele


Autor: elena

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat joi ca nu are de ce sa se simta responsabil pentru interventia in cazul accidentului aviatic care a avut loc saptamana trecuta in Muntii Apuseni, precizand ca nu detine niciun fel de atributii in acest sens si ca ministerul pe care il conduce a respectat toate normele in vigoare.

"Eu nu am de ce sa ma simt responsabil, pentru ca nu am niciun fel de atributii in acest sens. Acel avion avea toate autorizarile si aprobarile sa functioneze", a spus ministrul.

Intrebat daca are ceva sa ii reproseze secretarului de stat Raed Arafat, el a raspuns: "De ce sa ii reprosez? El a lucrat conform normelor care sunt aprobate, nu ne-am abatut de la nicio norma, din punctul de vedere al MS am respectat toate normele care sunt in vigoare".

Ministrul Eugen Nicolaescu a afirmat ca, in momentul producerii accidentului aviatic, se afla la Guvern si ca a aflat de la directorul Agentiei Nationale de Transplant, Radu Deac, la cinci-zece minute dupa prabusirea avionului.

"L-am contactat pe Raed Arafat - el, dupa cum stiti, preia in asemenea situatii starea de urgenta, ca are atributii de serviciu delegate prin ordin de ministru. I-am dat un sms stiind ca este la Budapesta. Intr-un sfert de ora mi-a comunicat prin sms ca este adevarat ce s-a intamplat, am verificat. Din acest moment am preluat linia de coordonare a acestei activitati, din jumatate in jumatate de ora, prin sms, pana cand am terminat sedinta, dupa care am plecat la Ministerul Sanatatii", a mai declarat Eugen Nicolaescu.

El a spus ca la minister a tinut permanent legatura cu Raed Arafat si cu fostul ministrul de Interne Radu Stroe, iar langa el s-au aflat directorul Agentiei Nationale de Transplant, Radu Deac, si profesorul Irinel Popescu.

"Cu dansii am discutat toate variantele posibile, am luat decizia impreuna cu Raed Arafat ca Ministerul Sanatatii nu face nicio comunicare pana cand nu se gasesc ranitii, pentru ca nu era niciun fel de problema din partea noastra, ci IGSU trebuia sa comunice pana se gaseau ranitii. Intre timp, s-a vorbit la Cluj, am asigurat cele sapte echipe de garda care sa poata sa intervina daca este nevoie. Raed mi-a comunicat ca a stabilit coordonator pe fiecare masina de ambulanta, pe fiecare masina SMURD, ca s-au dus un dispozitiv si masina de multiple victime. La 24,00 - 0,30, nu mai stiu exact, cand am vazut ca deja au intervenit echipele SMURD si cand Raed mi-a spus ca din clipa asta noi totul avem sub coordonare, am plecat catre casa", a mai spus ministrul Eugen Nicolaescu.

30-01-2014
Tip
Stiri interne