Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/18/2020
Data stire

Nintendo mizeaza pe e-sanatate cu un aparat ce masoara calitatea somnului


Autor: elena

Gigantul japonez al jocurilor video Nintendo a anunţat joi dezvoltarea unui dispozitiv de monitorizare şi îmbunătăţire a calităţii somnului, ultima miză a companiei pentru a intra în sectorul "eHealth", informează EFE.

Noul aparat, a cărui dată de lansare nu a fost încă stabilită, a fost conceput împreună cu compania americană ResMed, specializată în tehnologie de tratare a tulburărilor somnului, a precizat la o conferinţă de presă preşedintele Nintendo, Satoru Iwata.

Acest dispozitiv reprezintă un pas istoric pentru fabricantul nipon de jocuri video pentru a se lansa pe o piaţă a sănătăţii electronice în creştere, unde au pătruns deja giganţi tehnologici, precum americanul Apple sau sud-coreeanul Samsung.

Noul aparat a fost prezentat sub numele generic de 'QOL' ('Quality of Life') şi este vorba de un sistem capabil să măsoare calitatea somnului fără să fie nevoie să intre în contact direct cu corpul şi nici să fie activat, notează Nintendo.

Dispozitivul, care trebuie instalat alături de pat, va culege în mod automat date pe care le va combina cu alte informaţii personale ale utilizatorului pentru a oferi un diagnostic şi recomandări legate de practicarea de exerciţii fizice sau de respectarea unui regim alimentar.

Nintendo a lansat deja Wii Fit, un dispozitiv care îmbină jocul de agrement cu practicarea sportului acasă şi care poate măsura şi furniza date privind consumul de calorii.

30-10-2014
Tip
Stiri externe