Termen cautat
Tip stire
E.g., 07/15/2020
Data stire

Noi arestari in Caucazul rus pentru trafic cu copii


Autor: elena

Doua femei medic banuite de trafic cu copii mici au fost arestate in Cecenia, republica rusa din Caucaz, la mai putin de o luna dupa arestarea altor doua alte femei in acelasi caz, a anuntat luni comisia rusa de ancheta, relateaza AFP.

Aceasta nu a precizat nici data, nici circumstantele arestarii celor doua femei, mentionand doar ca au lucrat in spitale din republica vecina Daghestan.

Una dintre ele avea functia de sef a unitatii pentru copii din spitalul central din Khasavyurt, iar cealalta este medic intr-o maternitate din Mahacikala, capitalul Daghestanului, potrivit aceleiasi surse.

La 31 octombrie, o alta angajata a spitalului central din Khasavyurt a fost arestata in acelasi caz.

In aceeasi zi, politia rusa a arestat de asemenea o femeie din Groznai, capitala Ceceniei, care a vandut doi copii unui angajat al politiei locale care s-a dat drept cumparator, in septembrie si octombrie: o fetita de un an si jumatate pentru 400.000 de ruble (aproximativ 9.950 euro) si un baietel pentru 500.000 ruble (12.440 euro).

Potrivit anchetatorilor, cei doi copii au fost adusi in Cecenia din Daghestan.

Ministerul de Interne rus a declarat la randul sau ca angajata spitalului din Khasavyurt, arestata pe 31 octombrie, ii facea pe parintii copiilor sa creada ca acestia sufera de boli grave pentru a-i incuraja sa-i abandoneze, in timp ce complicea sa din Groznai - o pensionara cecena, potrivit agentiilor ruse de presa - cauta 'clienti' si organiza 'vanzarea'.

26-11-2012
Tip
Stiri externe
Sursa