Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/07/2021
Data stire

Nou-nascutii subponderali pot deveni timizi ca adulti - studiu


Autor: sitesuper

Copiii care cantaresc la nastere mai putin de 1.000 grame pot creste devenind timizi si retinuti in viata de adult. Cercetatorii au descoperit faptul ca adultii tineri care la nastere au inregistrat o greutate corporala foarte mica sunt adesea mai retinuti si timizi, mai putin exteriorizati comparativ cu adultii tineri a caror greutate la nastere a fost una in limite normale. Acestia mai prezinta si tendinta de a nu isi asuma riscuri in viata de adult.

"Acest tip de personalitate se caracterizeaza si printr-o probabilitate scazuta de a se implica in diferita situatii sociale si, subsecvent, printr-o probabilitate crescuta de a experimenta izolarea si starea de nemultumire emotionala , ceea ce le creste susceptibiliatea de instalare a diferite tulburari psihice", dupa cum au raportat in jurnalul Pediatrics, cercetatorii de la McMaster University, Hamilton, Ontario, Canada.

"Descoperirea," a afirmat pentru Reuters Health dr.Louis A. Schmidt "poate avea cel putin implicatii teoretice in sensul in care privim dezvoltarea emotionala a copiilor; diferitele evenimente nefaste ale vietii pot determina la unii pacienti aparitia timiditatii si se cunoaste faptul ca timiditatea la copil poate fi un factor de risc pentru probleme survenite ulterior, in viata de adult".

Schmidt si colegii sai au studiat 71 de adulti tineri nascuti prematur cu o greutate intre 501 si 1.000 grame si 83 de adulti nascuti la termen si cu o greutate normala.

Ei au descoperit faptul ca personalitatea indivizilor din cele 2 grupuri prezenta diferente marcante.

Testele de personalitate au evidentiat faptul ca adultii nascuti cu o greutate extrem de redusa au prezentat o timiditatea accentuata fiind mult mai inhibati si putin sociabili comparativ cu adultii tineri nascuti cu greutate normala.

In total, aceste rezultate, dupa cum au declarat Schmidt si colaboratorii sai "amplifica si extind" rezultatele altor studii recente care au notat diferente de personalitate in randul adultilor care au supravietuit in urma unei nasteri mult inainte de termen, inregistrandu-se o frecventa crescuta a nevrozei si a unei slabe extroversii.

16-07-2008
Tip
Stiri interne
Sursa