Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/29/2020
Data stire

Noua din zece americani mananca prea multa sare


Autor: elena

Noua din zece americani mananca prea multa sare, cei mai multi dintre acestia consumand o cantitate de peste doua ori mai mare decat limita recomandata, potrivit unui studiu realizat de cercetatori guvernamentali din SUA, transmite vineri Reuters.

Expertii considera ca aproximativ 77 la suta din sarea existenta in dieta fiecarei persoane provine din semipreparate sau din mancarea servita in restaurante.

'Sarea a devenit atat de obisnuita in proviziile noastre alimentare incat este dificil pentru cea mai mare parte a americanilor sa respecte limitele recomandate', a declarat Janelle Peralez Gunn, analist al sanatatii publice din cadrul Centrelor de Control si Preventie a Bolilor, care au realizat studiul privitor la consumul de sare.

'Profesionistii din domeniul sanatatii publice, alaturi de producatorii din sectorul alimentar, retailerii si unitatile din domeniul sanatatii trebuie acum sa ia masuri pentru a sprijini efortul oamenilor de a reduce consumul de sare', a subliniat Peralez Gunn, intr-o declaratie.

Studiul arata ca majoritatea americanilor consuma 3,466 miligrame de sodiu in fiecare zi, de peste doua ori mai mult decat limita recomandata. Cea mai mare parte a sodiului in exces provine din mancaruri precum pizza, prajituri sau carnuri.

Ghidul Dietei pentru Americani, elaborat in 2005, recomanda consumarea a pana la 2,300 miligrame de sodiu pe zi. Noile ghiduri pentru 2010 vor cobori aceasta limita sub 1,500 mg.

Consumarea unei cantitati prea mari de sare poate duce la cresterea tensiunii arteriale, care la randul sau poate provoca blocaje renale sau atacuri. Institutul de Medicina a subliniat, in luna februarie, ca tensiunea arteriala ridicata este 'o boala neglijata', care costa sistemul american de sanatate 73 de miliarde de dolari anual.

In aprilie, Institutul de Medicina a solicitat Administratiei pentru Alimente si Medicamente din SUA sa reglementeze cantitatea de sare adaugata alimentelor, in scopul de a ajuta populatia sa reduca consumul de sare.

FDA nu a decis inca daca ar trebui sa oblige companiile producatoare sa reduca cantitatea de sare, insa multe dintre firme au hotarat sa faca acest lucru de buna voie

26-06-2010
Tip
Stiri externe
Sursa