Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/22/2020
Data stire

Novartis va prezenta rezultatele a 170 de studii


Autor: elena

Grupul farmaceutic elvetian Novartis a anuntat miercuri ca va prezenta, in cursul unor congrese medicale, rezultatele a 170 de studii privind cazuri de cancer la san si plamani precum si de leucemie, relateaza AFP.

Studiile vizeaza in special eficacitatea Tasigna, un nou tratament pentru o forma de cancer in sange, medicament care urmeaza sa inlocuiasca Glivec, unul dintre medicamentele grupului elvetian al carui brevet expira in 2015. Grupul va prezenta de asemenea rezultatele primelor teste clinice ale LDK378, un tratament pentru cancer la plaman.

Rezultatele acestor studii vor fi publicate in cursul celui de-al 49-lea congres al Societatii americane de oncologie clinica, ce va avea loc la Chicago, intre 31 mai si 4 iunie, precum si cadrul celui de-al 18-lea congres al Asociatiei europene de hematologie ce va avea loc la Stockholm, intre 13 si 16 iunie.

Ca numeroase grupuri farmaceutice, Novartis se confrunta cu un val de expirare a brevetelor si conteaza pe noile medicamente. Grupul elvetian pune in special accentul pe terapiile personalizate, recurgand la combinatii de medicamente care pot varia in cursul tratamentelor.

Aceste combinatii permit de asemenea sa se diferentieze mai bine medicamentele utilizate in caz de rezistenta a pacientilor la tratamente.

Medicamentele lansate de grupul farmaceutic elvetian au facut totusi obiectul unor critici din cauza preturilor, in special in SUA unde costurile tratamentelor sunt mult mai crescute decat in Europa.

30-05-2013
Tip
Stiri externe