Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/01/2020
Data stire

Nucile imbunatatesc concentrarea si capacitatea de a prelucra informatiile


Autor: elena

Consumul de nuci îmbunătăţeşte concentrarea şi capacitatea de a prelucra informaţiile, susţin oamenii de ştiinţă americani de la University of California, Los Angeles (UCLA), preluaţi de Daily Mail.

Acestea sunt concluziile unui studiu condus de Lenore Arab de la Şcoala de Medicină "David Geffen", UCLA, care a constatat că funcţiile cognitive sunt în mod constant mai bune la participanţii care au consumat nuci, indiferent de vârstă, sex sau etnie.

Acest studiu, publicat recent, reprezintă prima analiză de mari dimensiuni dedicată legăturii dintre consumul de nuci şi funcţiile cognitive şi totodată singura cercetare care a inclus toate datele cognitive disponibile din multiple National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES).

În studiul la care au participat adulţi cu vârsta cuprinsă între 20 şi 59 de ani, dar şi persoane de peste 60 de ani, Lenore Arab şi colegul său, Alfonso Ang, au constatat că participanţii care au consumat mai multe nuci aveau rezultate semnificativ mai bune la şase teste cognitive, care au inclus teste de memorie, concentrare şi procesare a informaţiei.

Studiul se adaugă unui număr tot mai mare de cercetări care atrag atenţia asupra efectelor pozitive ale consumului de nuci asupra reducerii tulburărilor cognitive şi bunei funcţionări a creierului, inclusiv asupra încetinirii sau prevenirii dezvoltării bolii Alzheimer, aşa cum au demonstrat-o testele realizate pe şoareci.

Potrivit cercetătorilor, nucile beneficiază de numeroase ingrediente active, care pot contribui la protejarea funcţiilor cognitive.

Printre acestea se numără conţinutul ridicat de antioxidanţi, combinaţia de numeroase vitamine şi minerale, dar şi faptul că nucile sunt o sursă importantă de acid alfa-linolenic (ALA), un acid omega-3 gras, cu efecte benefice asupra sănătăţii inimii şi creierului.

30-01-2015
Tip
Stiri externe