Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/14/2020
Data stire

Numarul cazurilor de Ebola a scazut in Africa de Vest (OMS)


Autor: elena

Africa de Vest a înregistrat 128 de noi cazuri confirmate de Ebola în săptămâna 9-15 februarie, pentru prima dată în scădere în ultimele trei săptămâni, însă rezistenţa întâmpinată în unele comunităţi ameninţă eforturile de a pune capăt epidemiei, a indicat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu sediul la Geneva.

Guineea a raportat 52 de noi cazuri confirmate, fiind primul declin înregistrat de la o săptămână la alta începând cu 25 ianuarie. De asemenea, Sierra Leone a raportat 74 de noi cazuri, dintre care 45 în capitala Freetown, iar Liberia 2 noi cazuri confirmate în perioada 9-12 februarie.

În pofida datelor încurajatoare privind noile cazuri de Ebola, personalul medical angajat în lupta contra maladiei continuă să se confrunte cu provocări, a indicat OMS în raportul său săptămânal.

"Fiecare dintre cele trei ţări a raportat o creştere a numărului de incidente de securitate legate de răspunsul la Ebola, comparativ cu săptămâna precedentă ", a precizat raportul, cu referire la creşterea numărului de ameninţări şi de violenţe împotriva personalului medical.

Experţii susţin că ignoranţa şi teama locuitorilor au contribuit la răspândirea iniţială rapidă a bolii în Africa. În acest context, atacurile violente asupra centrelor de tratament şi a personalului medical au continuat în pofida nenumăratelor campanii de educare pe scară largă.

O sursă din cadrul Ministerului Justiţiei din Guineea a declarat miercuri pentru Reuters că 23 de persoane au fost condamnate pentru violenţe împotriva personalului medical sau a centrelor de tratament şi au primit pedepse cu închisoarea de la 6 luni la un an, în timp ce alte 13 persoane au primit pedepse cu suspendare.

19-02-2015
Tip
Stiri externe