Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/23/2021
Data stire

O casca rece poate preveni caderea parului provocata de chimioterapie


Autor: elena

Un acoperământ rece pentru cap, special proiectat, poate reduce semnificativ pierderea părului în timpul chimioterapiei pentru cancer, a anunţat o echipă de cercetători de la un spital din Germania, informează agenţia DPA.

Pierderea părului este printre cele mai stresante efectele secundare ale tratamentelor împotriva cancerului de sân, iar excluderea acestui efect secundar nedorit poate îmbunătăţi starea psihologică a pacientelor, ajutând la o recuperare mai rapidă.

"Am fost extrem de sceptici, dar am fost uimiţi de rezultate", a declarat Tjoung-Won Park-Simon, director adjunct al al departamentului în care un număr de 19 femei cu cancer de sân au folosit dispozitiul în timpul chimioterapiei.

Acoperământul de cap bine montat permite răcirea scalpului, controlată prin intermediul senzorilor, la 3 până la 5 grade Celsius. Aceasta duce la constricţia vaselor de sânge locale şi reduce cantitatea de medicament din chimioterapie care ajunge la foliculii părului.

Cu o expunere mai mică la medicamente, este mai puţin probabil ca părul să cadă.

În afară de unele dureri de cap cauzate de temperatura scăzută, nu au fost determinate niciun alt fel de efecte negative ale utilizării acestor dispozitive.

Totuşi, beneficiile variază în mod diferit la pacienţi, în unele cazuri fiind mai puţin evidente. De asemenea, nici procedeul nu funcţionează în toate tipurile de tumori, menţionează DPA.

16-06-2015
Tip
Stiri externe