Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/16/2019
Data stire

O echipa de medici specialisti se va deplasa la Viena, pentru a observa situatia politistului Codrut Oprea


Autor: elena

Secretarul de stat, sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica din cadrul Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), chestor de politie Ioan Dascalu, a dispus ca marti, o echipa de medici specialisti ai Directiei Medicale a MAI sa se deplaseze la Viena, la clinica privata unde este internat politistul Codrut Oprea, pentru a observa situatia medicala a acestuia si pentru a avea intrevederi cu conducerea clinicii.

Potrivit unui comunicat al MAI, transmis, luni, AGERPRES, echipa medicala este formata din presedintele Comisiei centrale de expertiza medico-militara a MAI - medic specialist de expertiza a capacitatii de munca si medic sef neurolog de la Spitalul de urgenta al MAI ''Prof. dr. Dimitrie Gerota''. Acestia vor observa stadiul tratamentului, evolutia medicala si vor analiza situatia documentelor financiare propuse pentru decontare.

Atasatul de afaceri interne al Ministerului Administratiei si Internelor la Viena va insoti si acorda sprijin echipei de medici a MAI

Potrivit comunicatului, MAI a acordat, la sfarsitul anului trecut, urmare a contributiei personale a cadrelor si a eforturilor financiare proprii, un sprijin financiar in cuantum de aproximativ 11.000 de euro pentru tratamentul medical al politistului Codrut Oprea.

De asemenea, prin grija Directiei Medicale si a Centrului Medical ''Dambovita'' au fost asigurate politistului, pe parcursul internarii in Sectia ATI a Spitalului de Urgenta Floreasca Bucuresti, medicamente si materiale sanitare, indispensabile ingrijirii bolnavului, se mai arata in comunicatul MAI.

La 5 septembrie 2010, George Daniel Uta, zis 'Danezu', de 22 de ani, care face parte din gruparea 'Ghenosu', l-a lovit cu o sticla in cap, intr-un bar din Targoviste, pe politistul Codrut Oprea de la IPJ Dambovita.

Politistul a intrat atunci in coma si a fost transportat la Spitalul Floreasca din Capitala. Ulterior a fost transportat la o clinica de langa Viena, unde medicii austrieci l-au scos din starea de coma, fara sa reuseasca si recuperarea sa integrala, acesta aflandu-se, in prezent, in stare vegetativa.

08-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa