Termen cautat
Tip stire
E.g., 12/15/2019
Data stire

O unitate a marinei americane specializata pentru situatii de urgenta nucleara va acorda asistenta autoritatilor japoneze


Autor: elena

O unitate a marinei americane specializata pentru situatii de urgenta in domeniul nuclear ar urma sa plece joi spre Japonia pentru a ajuta autoritatile nipone sa gestioneze criza provocata de accidentul de la centrala nucleara de la Fukushima, informeaza AFP.

Aproximativ 155 de puscasi marini apartinand diviziei 'Forta de raspuns in caz de incidente chimice sau biologice' (CBIRF) ar urma sa ajunga in Japonia vineri, a anuntat un responsabil al armatei americane.

Aceasta echipa, specializata in detectarea de agenti chimici, supravegherea nivelului de radioactivitate si decontaminarea personalului, nu va participa la eforturie de stabilizare a reactoarelor de la centrala de la Fukushima.

'Echipa va acorda expertiza radiologica celor de pe teren si daca este nevoie fortelor militare japoneze, in domeniile medical, logistic si materiale periculoase - chimice, biologice, nucleare', a explicat acest responsabil.

Membrii armatei americane nu sunt autorizati in prezent sa se deplaseze la mai putin de 80 de km de centrala de la Fukushima.

31-03-2011
Tip
Stiri externe
Sursa