Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/29/2020
Data stire

Obezitatea creste riscul de deces in accidentele rutiere


Autor: elena

Obezitatea creste semnificativ probabilitatea de deces in cazul unui grav accident rutier, arata un studiu american, citat de site-ul passionsante.be. Riscul mortalitatii se mareste cu 21-56% la conducatorii auto supraponderali.

Pana sa ajunga la aceasta concluzie, o echipa coordonata de dr Dietrich Jehle de la Universitatea din Buffalo a studiat o vasta banca de date (pentru circa 156.000 persoane), formata din dosarele accidentelor rutiere in care s-a inregistrat moartea a cel putin un ocupant al masinii sau a unui 'neautomobilist' (pieton, de exemplu).

Conducatorii auto au fost impartiti pe grupe, in functie de indicele de masa corporala (IMC), mergand de la insuficienta ponderala pana la obezitate morbida.

Concluzia a fost ca soferii supraponderali de la moderat la sever - femei si barbati - prezentau un risc semnificativ mai mare de deces fata de cei cu greutate medie. Dr Jehle arata astfel ca cei care se descurca cel mai bine intr-un accident rutier sunt cei slabi.

Doctorul, profesor de medicina de urgenta, constata ca manechinele folosite in testele de accident nu exprima diversitatea morfologica a soferilor si pasagerilor din masina si ca recurgerea la 'modele obeze' ar fi utila, in vederea imbunatatirii sigurantei la bord pentru aceasta categorie de populatie, in continua crestere.

30-06-2011
Tip
Stiri externe
Sursa