Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/29/2020
Data stire

Ofiteri BCCO - Serviciul Antidrog, deferiti justitiei de DNA


Autor: elena

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a trei ofiteri de politie din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Bucuresti - Serviciul Antidrog pentru trafic de influenta intr-o ancheta privind comercializarea produselor etnobotanice.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, au fost deferiti justitiei ofiterii BCCO Georgel Ovidiu Negura, sef Birou Sector 1, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta, Mihai-Claudiu Ionascu si George Robert Coporiie, pentru complicitate la trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in 25 februarie, inculpatul Negura a pretins de la un denuntator suma de 3.000 de euro, pentru ca, in calitatea sa de ofiter de politie la Serviciul Antidrog, sa intervina pe langa angajati din cadrul Laboratorului de Analize a Drogurilor ca sa ii determine sa emita un certificat de analiza negativ pentru produsele etnobotanice apartinand unei persoane cercetate intr-un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri.

DNA precizeaza ca, in dosarul respectiv, inculpatii Coporiie si Ionascu s-au sesizat din oficiu cu privire la comercializarea produselor etnobotanice de catre persoana respectiva, existand suspiciunea ca aceste produse fac parte din lista de substante stupefiante.

In 7 martie, inculpatul Negura, ajutat de ceilalti doi coinculpati, a primit suma de 3.000 de euro pe care o pretinsese anterior de la denuntator, acestia fiind prinsi in flagrant delict.

La data de 8 martie, Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea preventiva a celor trei inculpati pentru 29 de zile.
Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.

30-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa