Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Olt: Cinci noi cazuri de gripa au fost confirmate; unul dintre pacienti era vaccinat antigripal


Autor: elena

Diagnosticul de gripă a fost confirmat luni pentru cinci pacienţi din judeţul Olt care s-au prezentat săptămâna trecută la medic având febră, tuse, dificultăţi în respiraţie, stare generală alterată, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Potrivit unui comunicat al DSP Olt, transmis luni, în aceeaşi zi analizele de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti au confirmat prezenţa virusului gripal la cinci pacienţi care au fost internaţi în spitale începând de săptămâna trecută, trei persoane având virusul gripal AH1.

Pentru doi dintre pacienţi a fost stabilit numai tipul de gripă, respectiv tipul A, în curs de subtipare.

Unul dintre pacienţii la care a fost confirmată gripă de tip A a fost vaccinat antigripal în sezonul 2015-2016. El este un pensionar în vârstă de 75 de ani din municipiul Slatina, internat pe 11 februarie cu febră de 40,5 grade Celsius, tuse, dificultăţi în respiraţie, stare generală alterată.

Un alt pacient cu gripă de tip A în curs de subtipare are 26 de ani, este un salariat al unei firme din Slatina, nevaccinat antigripal.

Cazurile noi de gripă AH1 sunt pacienţi din oraşul Balş şi comunele Izvoarele şi Mărunţei, cu vârste în 38 şi 57 de ani. Ei nu au fost vaccinaţi antigripal în acest sezon rece.

În urma ultimelor cazuri de gripă confirmate, în judeţul Olt numărul cazurilor de gripă a ajuns la 24. La 22 de pacienţi a fost confirmat virusul gripal AH1, iar la doi pacienţi gripă de tip A în curs de subtipare.

Dintre pacienţii cu gripă cinci sunt încă internaţi în spitale.

Potrivit DSP Olt, în săptămâna precedentă numărul de infecţii respiratorii s-a menţinut constant faţă de media ultimelor trei săptămâni, fiind înregistrate 1.151 de infecţii respiratorii acute şi 450 de pneumonii.

Au fost internate 76 de persoane cu infecţii respiratorii acute şi 106 cu pneumonii.

16-02-2016
Tip
Stiri interne