Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/21/2019
Data stire

Olt: Circa 1.500 de persoane au protestat la Draganesti impotriva desfiintarii spitalului


Autor: elena

Aproximativ 1.500 de persoane din orasul Draganesti-Olt au protestat miercuri, timp de doua ore, impotriva deciziei Ministerului Sanatatii de a desfiinta spitalul din localitate.

Protestatarii au sustinut ca prin desfiintarea spitalului vor avea acces mult mai greu la servicii medicale, vor fi nevoiti sa plateasca mai mult pentru a fi ingrijiti, atat din cauza costurilor de transport pana la Slatina sau Caracal, la spitalele cele mai apropiate, dar si pe serviciile medicale, care costa mai mult in orasele mentionate.

Actiunea de protest a fost initiata de Primaria orasului Draganesti, condusa de Sorin Ghita, care a incercat diferite demersuri pentru a pastra spitalul (Centrul de Sanatate din Draganesti-Olt), care urmeaza sa fie transformat in camin pentru persoane varstnice.

Protestul este considerat de primarul Sorin Ghita un semnal de alarma fata de situatia a zeci de mii de persoane din zona, care au o stare materiala precara, carora li se adreseaza spitalul si care vor fi nevoiti, in caz de imbolnavire, sa mearga la Slatina sau Caracal pentru a se trata.

Oamenii sustin ca, desi pana la Slatina sunt numai 40 de kilometri, au fost cazuri in care pacientii au murit pe drum si este nevoie de un spital cu o linie de garda in continuare in oras, in conditiile in care, dupa cum spun ei, spitalul din Draganesti a salvat multe vieti, mai ales ale unor oameni prea saraci ca sa mearga sa se trateze in alte orase.

La Draganesti, spitalul are gradul de ocupare peste limita admisa, adica 99%, o larga adresabilitate si o linie de garda. In acest spital sunt 45 de paturi si doua sectii - de interne si pediatrie -, precum si laborator de analize si de radiologie. In unitatea medicala lucreaza 17 medici.

30-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa