Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/01/2020
Data stire

Olt: Fostul spital din orasul Draganesti se va redeschide anul viitor ca sectie a SJU


Autor: elena

Fostul spital din oraşul Drăgăneşti-Olt, închis în 2011, se va redeschide parţial anul viitor, când imobilul în care a funcţionat unitatea spitalicească va găzdui cabinete medicale externe ale Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, ulterior urmând să aibă şi câteva secţii medicale pentru internări de zi, potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

Consilierii judeţeni au aprobat joi trecerea imobilelor în care a funcţionat spitalul din Drăgăneşti-Olt din domeniul public al acestui oraş în domeniul public al judeţului Olt şi în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Potrivit lui Marius Oprescu, imobilele fostului spital din Drăgăneşti-Olt necesită investiţii pentru reabilitare şi de aceea nu noapte fi redeschis imediat. La Drăgăneşti-Olt va funcţiona o secţie externă a spitalului slătinean, cu cabinete medicale pentru diferite afecţiuni şi ulterior cu două sau trei compartimente pentru internările de zi.

Spitalul din Drăgăneşti-Olt s-a închis în aprilie 2011, deşi autorităţile locale şi cetăţenii din oraş s-au opus acestei măsuri. Localnicii merg acum la spitalul din Slatina, la peste 35 kilometri distanţă ori la spitalul din Caracal, aflat la mai puţin de 15 kilometri distanţă.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina mai are o secţie externă şi în oraşul Scorniceşti, unde funcţionează Pneumoftiziologia.

26-06-2015
Tip
Stiri interne