Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/05/2020
Data stire

Olt: ISU va primi doua autospeciale noi de interventie, printr-un priect derulat cu fonduri europene


Autor: elena

Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt, Marin Pica, a anuntat joi, la bilantul activitatii pe anul 2013, ca anul acesta ISU Olt va fi dotata cu doua autospeciale noi, printr-un proiect regional finantat din fonduri europene.

Pica a precizat ca una dintre autospecialele cu care va fi dotat ISU Olt in acest an este de interventie si salvare de la inaltimi, iar cealalta este una complexa de interventie, descarcerare si acordare a asistentei medicale de urgenta.

Ele vor fi achizitionate printr-un proiect regional pentru imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta in regiunea S-V Oltenia, in care este partener Consiliul Judetean Olt, alaturi de alte consilii judetene din regiune.

Prin acelasi proiect regional, ISU Olt a primit, in ultimii doi ani, sapte autospeciale complexe de interventie, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta si o autospeciala pentru descarcerari grele.

Seful ISU Olt a aratat la bilantul activitatii institutiei ca anul trecut a scazut numarul incendiilor cu aproximativ 30% fata de anul 2012, in conditiile in care s-au redus foarte mult arderile necontrolate de vegetatie.

Din totalul interventiilor ISU Olt din anul precedent, aproape 83% au fost interventii ale echipajelor SMURD.

Marin Pica a mentionat ca serviciile voluntare pentru situatii de urgenta sunt deficitare la capitolul autospeciale de stingere a incendiilor, respectiv din cele 112 localitati din judet, numai opt au asemenea autospeciale functionale.

23-01-2014
Tip
Stiri interne